1. Husk å lese hele oppskriften før du setter i gang, da er det lettere å forstå og danne seg et bilde av retten du skal lage.

2. Det er lurt å skrelle, skjære og ha alle ingrediensene klare før du begynner å koke/steke. I restaurantkjøkken kalles dette "mise en place". Å ha orden i sakene gir mer ro og mindre stress når du setter i gang.

3. Det er lurt å ta frem alle ingrediensene og legge dem på kjøkkenbenken, slik at alt har samme temperatur når du starter.

4. Smak på all mat, prøv ukjente smaker og tygg på det. Jeg likte heller ikke ansjos første gang i livet når jeg smakte på det.

5. Ta vare på drømmen om, og ha respekt for natur, planter, dyr og hav.

6. Ren mat er ingredienser uten kunstige tilsetningsstoffer, og uten manipulering.

7. Være bevisst på at bearbeidet mat, prosessert og ultraprosessert mat er suspekt mat, vi vet ikke hva det inneholder, hvem som har laget den og hvor den kommer fra.

8. Tenk at du vil glede dem du lager mat for. Være en budbringer for et godt liv.

9. Gjør det du kan for å ha det morsomt på kjøkkenet.

10. Sørg for å nyte maten og måltidet. God mat skaper alltid god stemning.