Selve måltidet er for oss et samlingspunkt som skaper omsorg, fellesskap og hverdagsgleder. God matlaging gir styrke og trygghet når man behersker de enkle grunnleggende prinsippene. Som ung kokk lærte jeg å mestre klassisk matlaging ved å se hvordan andre gjorde det. Jeg opplevde genier ved grytene og krevende kokekunst på berømte restauranter. Alle de intense øyeblikkene hvor det handlet om å skape perfeksjon på tallerkener og fat. Rendyrke og perfeksjonere kokekunsten. Alt dette har jeg tatt vare på som en del av en epoke i livet.

Nå er alt annerledes. Idag er min matlaging meget enkel. Men jeg trenger inspirasjon og jeg trenger et anslag om hvordan ting skal smake og se ut. I min grunnbok handler det først om rene råvarer. Ubearbeidet og ubehandlet, ingenting ultraprosessert, ingen forfalskninger, ingen posesupper eller pulversauser. Ingen unødvendige tilsetninger. Bare ferskhet, friskhet og renhet.

Jeg går rundt med tanken om en stekt smørflyndre, dampet spinat og sitronsaus. Tanken om  kjøttboller i tomatsaus og fersk parmesan. Jeg ser for meg bilder av kyllinglår med hvitløk, boeuf bourguignon som den serveres på bistroer i Paris, bilder av coq-au vin, gratinerte løksupper, moules marinière og andre blåskjellsupper, hvitløksgratinerte snegler og klassisk fransk matlaging .

Jeg har modernisert  den gammelmodige maten og gjort den lettere å tilberede, lettere å forstå, lettere å spise. Min mat idag er resultatet av alt jeg har opplevd, alt jeg har sett, alt jeg har smakt, tygget, fordøyd og reflektert over. Mye er forkastet. Jeg står igjen men enkelhetens kompleksitet. 

Noen få ingredienser, noen få krydder ,noen korte koketider og store mengder av entusiasme for å lære meg nye og enda enklere måter. I bunn og grunn ligger alltid kvaliteten på råvarene. Kylling, vilt, fugl, kjøtt, sjømat, egg, smør olivenolje, grønnsakene, kornet og hveten og krydderurtene.

Et  liv på kjøkkenet har lært meg at et godt liv handler om hva man putter i kroppen. Ta vare på kroppen og tenke igjennom hva man spiser. Kunsten å spise og drikke er mangfoldig men når alt kommer til alt skal det  gi deg et meningsfullt og rikt liv.

Det er grunnboka vår. Det er dette vi vil formidle. Alt handler om å bli motivert, inspirert og sette i gang jakten på det gode måltidet.

Hellstrom signature