Blåskjellsuppe Billy By

Navnet på retten stammer fra Paris mest fasjonable restaurant på trettitallet, Maxims, og suppen ble kreert til ære for en av deres stamgjester, William Brandt, som ønsket en blåskjellsuppe uten den brysomme måten å måtte plukke de varme muslingene i suppen ut av skjellene på. For å ivareta diskresjon fikk suppen navnet Billy B. 

Senere ble suppen servert som en avskjedsmiddag for en amerikansk offiser med navnet Billy etter D-dag-landgangen i Normandie. Franskmennene takket han med blåskjellsuppen for å si bye bye Billy.

Få full tilgang for 69,-/md

«Mat er livet. Dette er stedet for deg som elsker det.»

Å dele mat og kunnskap har vært en av de største gledene i livet mitt. Gode måltider gir næring til mer enn kroppen – de skaper minner, bygger relasjoner og setter i gang drømmer.

«Dette er det jeg lever for, og det jeg lever av. Velkommen inn.»
Signature
Som medlem får du
  • Tilgang til alle oppskrifter

    La deg inspirere og finn dine favoritt oppskrifter.

  • Tilgang til gode adresser

    Du får kontinuerlig påfyll av våre gode adresser. Fra enkle bistroer til fine dining. Planlegg din reise her!

  • Bygg ditt eget kartotek

    Som abonnent kan du legge dine favorittoppskrifter og gode adresser i ditt eget kartotek.