Pinnekjøtt
Ingredienser
2 l grønnsakskraft
Friske urter (timian, rosmarin, estragon, salvie)
100 g smør
Olivenolje
500 g poteter
500 g kålrabi
300 g gulrot
200 g pastinakk
100 g persillerot
100 g neper
100 g rosenkål
1 bunt kruspersille
Salt
Fremgangsmåte
Start med å vanne ut pinnekjøttet i noen timer. (Kommer an på kjøttets kvalitet).
Legg pinnekjøttet i en panne. Sil over med grønnsaksbuljong til det dekker kjøttet.
Tilsett friske urter (timian, rosmarin, estragon, salvie), og la det småkoke under lokk i ca. 1,5 time.
Løft pinnekjøttet over i en annen panne og øs over smeltet smør.
Sett inn i ovnen i ca. 20 minutter på grillvarme/overvarme.
Tilbered grønnsakene separat.
Fres poteter og kålrabi i en gryte med olivenolje og smør i ca. 10 minutter.
Tilsett gulrot og øs over litt av kraften fra pinnekjøttet la det koke videre i ca. 10 minutter
Tilsett pastinakk og persillerot, og kok videre under lokk i ca. 10 minutter.
Tilsett neper og salt.
Totalt koketid på grønnsakene 30 minutter.
Til slutt, bland inn rosenkål som er kokt i 2 minutter i saltet vann.
Legg pinnekjøttet over på et fat og øs grønnsaker over.
Helt til slutt et dryss med kruspersille og øs over litt av kraften fra pinnekjøttet.