Ribbe

Ingredienser

6 porsjoner
2 kg ribbe
Salt
Pepper
1 stk løk
8-10 fedd knust hvitløk
1 stk gulrot
3 stk tomat
1/4 selleri
4 ss worcestershire saus
4 ss soyasaus

Fremgangsmåte

Start med å rute svoren, og gni inn med salt og pepper to døgn før du steker ribbestykket.

Legg ribbestykket med svoren ned i en panne. Og fyll på med ca. 1/2 liter vann.

Sett inn i ovnen på 160 grader i ca. 1 time.

Ta ribbestykket ut av ovnen og tilsett aromater (løk, hvitløk, gulrot, tomat og selleri) i bunnen av pannen. Snu så ribbestykket med svoren opp. Tilsett mer vann, ca. 1/5 liter, og stek videre 1 time i ovnen.

Ta ribbestykket ut av ovnen og tilsett litt mer vann. Stek så videre med svoren opp på ca. 220 grader i 30 minutter.

Løft ribbestykket over på et fat og la den hvile i ovnen på ettervarme mens man lager sausen.

Kok ut sjyen med worcestershire og soya saus. Dryss mel over sjyen og la det smelte inn til en tykkere saus.

Kok i 20 minutter og sil av. Still sausen tilbake på varmen og kok i ca 30 minutter. 

La ribbestykket hvile i 30 minutter før du skjærer i det.

Server med de grønnsakene du foretrekker.