Det er utenkelig lage en vellykket middag uten vegetariske komponenter. En dag spinat eller grønne bønner, en annen med purre, asparges og all verdens løk.
Jeg kan ikke lage god smak uten ferske grønnsaker, tomater, frukt, olivenolje og friske krydderurter. En dag drar jeg beter opp av svart jord. Vasker dem og baker dem i grovt havsalt i en jerngryte over glødende trekull. En time går før jeg løfter dem ut av saltet, skrubber av skallet mens de er varme, og regnbuen farger kommer til syne. Alle slags beter, polkabeter, røde, fiolette og gule. Jeg gir dem en blanding verdens beste olivenolje og noen dråper balsamico vecchio fra Modena. Den som er lagret på eikefat i mer enn 25 år.
Lett for meg å si at det bare er leke seg frem til himmelske smaker, jeg som ikke har gjort annet enn stå over grytene et helt liv. Men det er faktisk slik det er. Bli god gjennom prøving og feiling, og tenk at grønn mat er medisin og drivkraft.
Enkelhetens kompleksitet.